Έχει αποδειχθεί από ερευνητές ότι η επεξεργασία της ντομάτας αυξάνει την ισχύ του λυκοπενίου της , ένα αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη .
Έρευνα στην Ισπανία το 2011 απέδειξε ότι ο βιολογικός χυμός ντομάτας έχει κατά 23% περισσότερες πολυφαινόλες , που καταπολεμούν τις ασθένειες , από τον κανονικό χυμό ντομάτας .
Οι ντομάτες που καλλιεργούνται με φυτοφάρμακα μπορούν να χάσουν τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας , για τους οποίους ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι πολυφαινόλες .
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;