Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό με απόλυτη επιτυχία.
Συστατικά
1 πακέτο τραχανά Αδαμαντίνα
10 καλαμάκια χοιρινά σουβλάκια
14 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια
14 ξερά βερύκοκα
3 ροδέλες αποξεραμένο ανανά, κομμένες σε κομμάτια των 2 εκατοστών
5 μπαστούνια αποξεραμένης παπάγιας, κομμένη σε μεγάλους κύβους
3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι ή 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Τρόπος παρασκευής συνταγής
Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τον τραχανά.
Παράλληλα, φτιάχνετε τα σουβλάκια, περνώντας εναλλάξ το κρέας με τα αποξηραμένα φρούτα.
Μια κρέας, μια ανανά, μια κρέας, μια βερύκοκο, μια κρέας, μια παπάγια…
Όταν τα ετοιμάσετε, αλείφετε με ένα πινέλο τα σουβλάκια, με το βαλσάμικο και το πετιμέζι (εάν δεν έχετε πετιμέζι, ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το βαλσάμικο με το μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί η μαρινάδα).
Ψήνετε τα σουβλάκια (κατα προτίμηση σε μπάρμπεκιου).
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τον τραχανά ως συνοδευτικό.
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;