Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά χειμωνιάτικα πιάτα της γαλλικής κουζίνας.
Υλικά για 4 άτομα
-1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (σιδηρόδρομος)
-1 κιλό κόκαλα με μεδούλι σε κομμάτια 6-8 εκ.
-1 κιλό μπούτι μοσχαρίσιο σε χοντρές φέτες
-1 κρεμμύδι στα 4
-2 καρότα
-4 πράσα (μόνο το λευκό)
-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-8 κομμάτια σέλερι 8-10 εκ.
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 δαφνόφυλλα
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-½ κιλό κρεμμυδάκια κατεψυγμένα
-4 γαρίφαλα
-1 κουτ. σούπας πιπέρι μαύρο ολόκληρο
-1 κουτ. σούπας μπαχάρι ολόκληρο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό και ξύνουμε τη βάση του με σπάτουλα. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να τα καλύπτει ελαφρώς όλα. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και βράζουμε για μισή ώρα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τον ζωμό ή τον σερβίρουμε ξεχωριστά.
Πηγή: thecookbook.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;