kafe-gala

Το γάλα στον καφέ βλάπτει;

19 Μαΐου 201207:00

kafe-galaΌταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό.


Η καφεΐνη, όχι μόνο αυξάνει την απέκκριση ασβεστίου στα ούρα αλλά προκαλεί και αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Εκτιμάται ότι η πολυουρία που προκαλεί η καφεϊνη σταδιακά οδηγεί στην απώλεια του ασβεστίου απο τα ούρα.

Η καφεΐνη βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στον καφέ, το κακάο, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και το τσάι.

Η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών, καφεΐνης και αλκοόλ έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση οστεοπόρωσης και τον αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων σε μεσήλικες.

Εκτός απο τις προαναφερθείσες ουσίες που μειώνουν την απορρόφηση του Ca, συμπεριλαμβάνονται τα οξαλικά, καθώς και τα φυτικά συστατικά (π.χ. η σόγια και όλα τα παράγωγα της).

Αν καταναλώσετε 1-2 φλ καφέ /ημέρα, δεν επιφέρει σημαντική μείωση στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Γράφει: Κολυβίρας-Τζιβανιώτης Στέλιος, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πηγή : www.iatronet.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr