Το Cookingtherapy.gr προτείνει:Σάλτσα Ναπολιτάνα με τοματίνια

20 Μαΐου 202323:19

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή συσκευασία ντομάτα περαστή στο μύλο
  • 3/4 συσκευασίας χυμό ντομάτας ελαφρώς συμπυκνωμένο
  • 10 τοματίνια κομμενα στη μέση
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος ,ρίγανη ,βασιλικός(αν δεν έχετε φρέσκο και ξερός κάνει),αλάτι ,πιπέρι,μια πρέζα ζαχαρη
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό περίπου.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο νεράκι(περίπου 2 σφηνοπότηρα),τα μυρωδικά,αλάτι,πιπέρι και ζάχαρη ,ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 εγώ το βάζω στο 5).
  3. Θα χρειαστεί κανένα 20λεπτο σιγομαγειρέματος.
  4. 5 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε και τα τοματίνια.
  5. Ταιριάζει κυρίως με μακριά ζυμαρικά.

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά!

Αν στο τελείωμα βάλετε και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού θα απογειωθεί!!!

 

Αρθρογράφος