ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ( προαιρετικά)
- 150 γρ. ζάχαρη μαύρη (αν δεν έχετε κάνει και η καστανή απλά δε θα δώσει τη γεύση καραμέλας που δίνει η μαύρη)
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1 φλυτζάνι πεκάν (αν δεν βρείτε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με απλά καρύδια ή με όποιον άλλο καρπό επιθυμείτε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα πεκάν.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15- 20 λεπτά.
- Αφήνουμε ένα δίωρο να σταθεί και μετά κόβουμε.
Αφού κρυώσει μπορείτε να λιώσετε σοκολάτα και να το περιχύσετε.
Καλή σας απόλαυση!