ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά(για ένα μεσαίου μεγέθους ταψί) Για τη ζύμη
- 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
- 6 γρ. ξηρή μαγιά
- 180 ml νερό χλιαρό
- 35 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1,5 κουταλάκι αλάτι
- Ρίγανη
Για την επιφάνεια της πίτας
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 8-10 τοματίνια κομμένα στα 4
- 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 10-15 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
- Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη (περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στον γάντζο του μίξερ).
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις διπλασιαστεί λαδώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα( εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό).
- Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τα απλώνουμε πάνω από την στρωμένη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 Βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχει πάρει ότι είναι έτοιμη).
Μια πεντανόστιμη πίτα για κάθε ώρα της ημέρας!