Το CookingTherapy.gr προτείνει:Αφράτα μίνι τσουρεκάκια

3 Μαΐου 202412:25

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 2 κρόκοι
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ξηρή μαγιά
  • Χτυπημένο αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) όπου έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι.
  3.  Ζυμώνουμε με γάντζο ( ή με τα χέρια μας) μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  4.  Προσθέτουμε και το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτα (ή 10 αν το κάνουμε χωρίς μίξερ).
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ,βάζουμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
  6.  Ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει ο αέρας, κόβουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
  7. Κάθε μπάλα την κάνουμε σχοινί 20 πόντων περίπου και με 3 σχοινιά πλάθουμε πλεξούδες.
  8.  Τις μεταφέρουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε λαμαρίνα και τις αφήνουν να ξεκουραστούν άλλα 30 λεπτά.
  9. Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό ,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά(αν ψήνει πολύ δυνατά ο φούρνος σας μπορεί να χρειαστεί και λιγότερη ώρα).
 

Τα πιο αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια που έχετε φτιάξει!

Αρθρογράφος