ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 3-4 ξινόμηλα
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- κανέλα
Υλικά για τη ζύμη
- 1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα των μήλων και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ,αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Η ζύμη που θα προκύψει θα τρίβεται πολύ εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο.
- Βουτυρώνουμε(ή βάζουμε λαδόκολλα) ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
- .Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη ζύμη στο πάτο του και την πατάμε καλά προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
- Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
- Από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Αν θέλουμε μπορούμε μαζί με τη ζύμη να προσθέσουμε και κομμάτια χαλβά σε κυβάκια.
- Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (25-30 λεπτά)
Με τόσο λίγα υλικά και χωρίς κόπο απολαμβάνετε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα!
Και αν σας αρέσει ο χαλβάς οπωσδήποτε να βάλετε από πάνω πριν την ψήσετε!!!
Θα απογειώσει τη γεύση!!!