Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Τριφτή μηλόπιτα

13 Νοεμβρίου 202222:04

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 3-4 ξινόμηλα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • κανέλα

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα των μήλων και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  3. Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ,αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Η ζύμη που θα προκύψει θα τρίβεται πολύ εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο.
  6. Βουτυρώνουμε(ή βάζουμε λαδόκολλα) ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
  7. .Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη ζύμη στο πάτο του και την πατάμε καλά προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  8. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  9. Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
  10. Από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη σε ακανόνιστα κομμάτια.
  11. Αν θέλουμε μπορούμε μαζί με τη ζύμη να προσθέσουμε και κομμάτια χαλβά σε κυβάκια.
  12. Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (25-30 λεπτά)

Με τόσο λίγα υλικά και χωρίς κόπο απολαμβάνετε μια πεντανόστιμη μηλόπιτα!

Και αν σας αρέσει ο χαλβάς οπωσδήποτε να βάλετε από πάνω πριν την ψήσετε!!!

Θα απογειώσει τη γεύση!!!

Αρθρογράφος