Το Cookingtherapy.gr προτείνει: Τούρτα Μόκα με σαβαγιάρ και καραμελωμένα αμύγδαλα

2 Μαΐου 202123:19

Υλικά (για ένα ταψάκι 20×30)

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ (μπορεί να σας περισσέψουν και κάποια)
  • 1 φακελάκι μόρφατ σε σκόνη
  • 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο (αν δεν έχετε διαλύστε 1 κουταλιά νες σε 3 ζεστό νερό)
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ

Υλικά (για το σιρόπι)

  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές κοφτές της σούπας νες
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Υλικά (για τα καραμελωμένα αμύγδαλα)

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ωμά ανάλατα (εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε 5-6 πακέτα παστέλι αμυγδάλου από το σούπερ μάρκετ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι.
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στη συνέχεια καραμελώνουμε τα αμύγδαλα.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας.
  5. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ να πάει η καραμέλα παντού.
  6. Με πολλή προσοχή ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν.
  7. Με το που κρυώσουν(δε θέλει πολλή ώρα ) τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα θρυματίζουμε.
  8. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  9. Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  10. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.
  11. Παίρνουμε το ταψάκι μας.
  12. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού.
  13. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα και ποσότητα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  14. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση.
  15. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο υπόποιπ σιρόπι, κρέμα και από πάνω αμύγδαλα.
  16. Βάζουμε να σταθεί στο ψυγείο ένα βράδυ.
  17. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε σε κάθε κομμάτι έξτρα τριμμένα αμύγδαλα(που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα)

Είναι η κλασική ,ρετρό τούρτα της δεκαετίας του 80 που όλες οι μαμάδες συνήθιζαν να κάνουν!

Αν σας αρέσει η τιραμισού, αυτή θα τη λατρέψετε!!!

Αρθρογράφος