ΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- αλμύρα ή αλμυρίκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- αλάτι
- μια γεμάτη κουταλιά γαλοτύρι
- ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε την αλμύρα για 15 λεπτά σε μπολ με κρύο νερό.
- Τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 περίπου λεπτά.
- Κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια και αφήνουμε τα φύλλα και τον τρυφερό βλαστό.
- Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το χυμό λεμονιού , τη μουστάρδα και το αλάτι και ανακινούμε καλά.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τη σαλάτα μας, από πάνω ρίχνουμε το ντρέσινγκ και στην κορυφή βάζουμε μια κουταλιά γαλοτύρι.
- Δοκιμάζουμε για έξτρα λεμόνι και γαρνίρουμε με ελιές.
Μία εξαιρετικά απλή και πεντανόστιμη σαλάτα που πρέπει να δοκιμάσετε!
Για έξτρα ένταση πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού!