ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
- 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι baking powder
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη (2 φλιτζάνες)
- 700 ml νερό (3,5 φλιτζάνες)
- Λίγες σταγόνες λεμονιού
200 ml γάλα κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε από το σιρόπι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και το λεμόνι και όταν αρχίζει να βράζει ,μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα, όχι ιδιαίτερα σφιχτή.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τη μαρέγκα, την οποία δουλεύουμε τόσο όσο για να σχηματιστεί μια αφράτη και σχετικά ρευστή ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεσαίου μεγέθους ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20-25 λεπτά (θα καταλάβετε από τη χρυσή επιφάνεια).
- Με το που βγει καυτό από το φούρνο ,ρίχνουμε κατευθείαν το κρύο γάλα και ,αφού το απορροφήσει, ρίχνουμε και το σιρόπι.
- Χαράσσουμε κομμάτια και αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου ,το αποθηκεύουμε καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
- Τρώγεται κρύο ,ιδανικά μαζί με παγωτό ή με τριμμένο ινδοκάρυδο στην επιφάνεια.
Το αγαπημένο γλυκό μας με μια αναπάντεχη προσθήκη, συμβουλή από παλιό ζαχαροπλάστη!