Το CookingTherapy.gr προτείνει: Pulled Pork

31 Οκτωβρίου 202121:35

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο (εγώ το έκανα με μπούτι και βγήκε επίσης πολύ νόστιμο)
  • Μπριος ψωμάκια ή ψωμάκια για burger
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
  • ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • κέτσαπ ή bbq sauce

Υλικά για τη μαρινάδα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι bbq sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη (ή μέλι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (αν είναι και καπνιστή ακόμη καλύτερα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη (ή πάστα σκόρδου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τη σπάλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας και το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
  2. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί μαζί με τη μαρινάδα , σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 150 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Με δύο πιρούνια διαλύουμε το κρέας(ξεψαχνίζεται χωρίς προσπάθεια) και το ανακατεύουμε με τα υγρά του ταψιού (τα θέλουμε τα υγρά ,δεν τα πετάμε!).
  4. Παίρνουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε ελαφρά σε σχαροτήγανο και από τις 2 πλευρές.
  5. Στη βάση του ψωμιού βάζουμε κέτσαπ ή bbq sauce, από πάνω το χοιρινό ,φρέσκα κρεμμυδάκια , ντομάτα και μαϊντανό.
  6. Σερβίρουμε και απολάμβάνουμε!

Εσείς μπορείτε να βάλετε και την coleslaw σαλάτα που σας έγραψα στα hot dogs!

Από τα πιο νόστιμα σπιτικά “βρώμικα” που μπορείτε να φτιάξετε!!!

Αρθρογράφος