ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 μπακαλιάρος
- 1 λαβράκι ή μια σκορπιομάνα (όποιο από τα δύο βρείτε)
- 1 φανάρι ή 1 φέτα σολομό
- λίγες γαρίδες ή ψείρες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 4-5 πατάτες χοντροκομμένες
- λίγα φύλλα από σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
- λίγο κρασί
- αλάτι, πιπέρι, σαφράν(προαιρετικά)
- λεμόνι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα καρότα και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε και τη σελινόριζα και το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με λίγο κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε νερό , τα φύλλα μαϊντανού και σέλινου και το αλάτι ,το πιπέρι και το σαφράν.
- Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε τα ψάρια (τελευταίο τον μπακαλιάρο γιατί βράζει αμέσως) και λίγο πριν κλέισουμε τη φωτιά βάζουμε και τις γαρίδες ή τις ψείρες
Σερβίρουμε με αρκετό λεμονάκι και πυρωμένο ψωμάκι με λαδορίγανη!
Καλή σας όρεξη!!!