ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 συσκευασία πένες (εγώ προτιμώ ολικής)
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (τις μεγάλες, αλλιώς 3 μικρές)
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 300-350 γρ φύλλα σπανάκι
- 1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- παρμεζάνα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τις πένες 1 λεπτό πιο λίγο από τον κατώτερο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία και κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και μόλις μαραθεί και τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει.
- Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με μια ποσότητα από το νερό που έχουμε κρατήσει.
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε και τα μυρωδικά και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα ( αν σας φαίνεται ξινή ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη).
- Όταν δούμε ότι έχει γίνει ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια και αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσουν στη σάλτσα.
Αν δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι ,μπορείτε να βράσετε τα μακαρόνια όσο λέει η συσκευασία και να σερβίρετε από πάνω τη σάλτσα.