ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 12 pancakes)
- 4 μεγάλες πατάτες, περασμένες από τον τρίφτη
- 2 αυγά μεγάλα, χτυπημένα ελαφρώς
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού περάσουμε τις πατάτες από τον τρίφτη ,τις στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας,για να φύγουν τα υγρά, και τις βάζουμε σε μία γαβάθα.
- Ρίχνουμε στη γαβάθα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού κάψει ,χαμηλώνουμε ελαφρώς τη θερμοκρασία και ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μας .
- Ισιώνουμε όσο μπορούμε την επιφάνεια και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξουμε όλες τις τηγανίτες.
- Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα αυγά και στήνουμε το πιάτο μας.
- Βάζουμε 2 ή 3 τηγανίτες και ένα αυγό από πάνω ή μπορούμε να βάλουμε τηγανίτα – αυγό -τηγανίτα-αυγό .
- Συνοδεύουμε με φρέσκα λαχανικά για τη δροσιά (ιδιώς η ντομάτα και σπαράγγια σωτέ του πάνε τρελά).
Είναι ιδανικό για brunch αλλά και για μεσημεριανό.
Πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύμα!