ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κεσεδάκι μικρό μανιτάρια (αν βρείτε ποικιλία μανιταριών ακόμη καλύτερα)
- 1 κομμάτι (όχι φέτα) καπνιστή μπιζόλα σε μικρά κομματάκια
- 10 ντοματίνια κομμένα στα 4
- 2 σφηνοπότηρα κρασί λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι,, δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- παρμεζάνα σε φλοίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε με ένα υγρο πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα 4 ή σε πιο μικρα φετάκια ,ανάλογα με το τι μας αρέσει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα.
- Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ακόμη μια κουταλιά βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Πασπαλίζουμε με φλοίδες παρμεζάνας και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σερβρίουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε είτε ως ορεκτικό είτε ως ελαφρύ βραδινό!