ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 15 -20 γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνα κριθαράκι χοντρό
- ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνες νερό ζεστό
- αλάτι , πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και με το που κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προς το τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να μην καεί.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι ,ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με τις 3 φλιτζάνες νερό.
- Ρίχνουμε αλάτι και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο και αν χρειαστεί μπορεί να ρίξουμε λίγο ακόμη νερό.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με τριμμένο τυρί και πιπέρι.
Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!