ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα καρύδια και χτυπάμε για πολύ λίγο ,μέχρι να δέσει η ζύμη.
- Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια ( το πόσο μικρά ή μεγάλα εξαρτάται από το γούστο μας. Εμένα μου αρέσουν οι μπουκίτσες).
- Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να πάρουν χρώμα).
- Με το που τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη(πρώτη φάση) και μετά ξαναπασπαλίζουμε.
(δια χειρός Χριστίνας Τσετινέ)