ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 130 ml σπορέλαιο
- 90 ml χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 300-350 γρ. αλεύρι
- σουσάμι για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!