Το CookingTherapy.gr προτείνει: Κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι

15 Μαρτίου 202111:30

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 130 ml σπορέλαιο
  • 90 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 300-350 γρ. αλεύρι
  • σουσάμι για επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.
  5. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.

Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!

Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.

Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Αρθρογράφος