ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 1 αυγό
- 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. corn flour (4 κουταλιές κοφτές της σούπας)
- 45 γρ. αλεύρι (3 κουταλιές κοφτές της σούπας)
- 1 βανίλια(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας.
- Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε κανένα μισάωρο να κρυώσει.
- Παίρνουμε ένα ορθογώνιο τάπερ ή ταψάκι και απλώνουμε στον πάτο μια στρώση απο μπισκότα.
- Με πινέλο περνάμε από πάνω τους γάλα(αν τα βουτήξουμε σε γάλα θα γίνουν πολύ μαλακά).
- Βάζουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα ,τα περνάμε πάλι γάλα με το πινέλο και ,αφού έχει κρυώσει η κρέμα ,την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Καλύπτουμε με μεμβρανή και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνουμε να πήξει ελαφρώς(δε θέλουμε να είναι συμπαγές,απλά όχι τόσο ρευστό).
- Όταν πήξει ελαφρώς το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο(ιδανικά ένα βράδυ).
- Καλύπτουμε με το καπάκι του τάπερ ή με αλουμινόχαρτο/μεμβράνη αν έχουμε ταψάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Όσο μένει ,τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
Καλό είναι να το κάνετε μια μέρα πριν το σερβίρετε.