Υλικά:
280 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 gr ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
Λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1Αναμειγνύουμε αλεύρι, αλάτι, βανίλια, baking σε μια γαβάθα.
2Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη (αν είναι αρκετά μαλακό το βούτυρο γίνεται και με αυγοδάρτη).
3Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μαζί με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη.
5Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια παίρνουμε κουπάτ σε σχήμα καρδιάς και δίνουμε σχήμα.
6Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το κουπάτ )μέχρι να ροδίσουν.
7Όταν κρυώσουν μπορούμε να λιώσουμε λευκή κουβερτούρα με ελάχιστο ηλιέλαιο, να βουτήξουμε την επιφάνειά τους και από πάνω να πασπαλίσουμε με χρωματιστά ζαχαρωτά.
8Μια επίσης ωραία ιδέα είναι να βρείτε στο μάρκετ ροζ κουβερτούρα με άρωμα φράουλας και να τα κάνετε μισά με λευκή μισά με ροζ σοκολάτα.
9Ακόμη μπορείτε να κάνετε μια βουτυρόκρεμα προσθέτοντας μέσα ράσμπερις και να τα κάνετε γεμιστά με αυτή την κρέμα.
10Βάλτε φαντασία και αγάπη!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;