ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 250 ml ηλιέλαιο
- 125 ml ρετσίνα
- 500-550 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 2 κουταλάκια baking powder
- 1 κουταλιά τριμμένη καρύδα
Για τη γέμιση
- 100 – 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- 250 ml ζάχαρη
- 1 βανίλια
Έξτρα τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
- Παίρνουμε κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.
- Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
- Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 -40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).
- Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.
Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια