Το παραδοσιακό “σαλιγκάρι” της Σκοπέλου! Τυρόπιτα χωρίς αβγά, αλλά με τη νοστιμιά των τυριών της και του τηγανιού! Με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μια ντοματοσαλάτα τα παιδιά θα κάνουν…πάρτυ!
Συστατικά:
Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
ξύδι
νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
500γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι
Οδηγίες:
Ανακτεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό).
Kαταβρέχουμε το φύλλο με λάδι και ρίχνετε το τυρί το λιωμένο.
Τυλίγετε σε μέγεθος 3-4 εκατοστών και γυρίζουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Tηγανίζουμε την πίττα σε καυτό λάδι για 5-06 λεπτά.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;