Γιατί οι τηγανίτες δεν είναι μόνο γλυκιές!
Υλικά
3 φλιτζάνια κουνουπίδι ελαφρά βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κι επιπλέον για το πανάρισμα
50 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
στραγγιστό γιαούρτι για το σρβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ζεματάτε το κουνουπίδι για 5′. Το στραγγίζετε.
Βάζετε το κουνουπίδι σε μεγάλη λεκάνη ή μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε τις τηγανίτες, τις πανάρετε στο αλεύρι και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά πιέζοντας ώστε να πλατύνουν. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτετε το γιαούρτι πανω από τις τηγανίτες και σερβίρετε.
Πηγή : www.icookgreek.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;