Το Sticky rice with mango είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Ταυλάνδης που φτιάχνεται με κολλώδες (sticky) ρύζι, γάλα καρύδας και σερβίρεται πάντα με φρέσκο μάνγκο. Έκανα μια παραλλαγή και το έφτιαξα με αρωματικό ρύζι jasmin που μπορείτε να βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
Υλικά
400ml γάλα καρύδας
400ml κρέμα καρύδας
1 ποτήρι αρωματικό ρύζι ταυλάνδης jasmin
4 κουταλιές ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
5 κουταλιές νερό
φρέσκο μάνγκο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μάνγκο.
Σιγοβράζετε με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κολλήσει.
Σερβίρετε το ταυλανδέζικο ρυζόγαλο χλιαρό με μερικές φέτες μάνγκο.
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;