Μια καλή πρόταση για χορτοφαγικά μεξικάνικα τάκος γεμάτα θρεπτικά συστατικά και έντονη γεύση! Προσοχή μόνο για όσους αντέχουν τα καυτερά!
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Συστατικά
4 γλυκά καλαμποκάκια (μικρά)
4 σκόρδα oλόκληρα
Τορτίγιας καλαμποκιού
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
5 λάιμ (χυμός)
1 πορτοκάλι (χυμός)
1 κουτ. γλυκού τσίλι (σκόνη)
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κούπ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
3-4 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε λεπτές φέτες
10 τοματίνια ψιλοκομμένα
Αλάτι (μπόλικο)
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι
Περιγραφή Συνταγής
1.Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από τα σκόρδα όπως είναι ολόκληρα.
2.Τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και τα βρέχουμε με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
3.Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στη σχάρα ή στο γκριλ.
4.Bάζουμε τα baby καλαμποκάκια στη σχάρα και τα γυρίζουμε κάθε 2-4 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα, για περίπου 10 λεπτά.
5.Τα αφαιρούμε από τη σχάρα.
6.Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθούν.
7.Χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, πιπέρι και τη σκόνη του τσίλι.
8.Όσο τα καλαμποκάκια είναι ακόμη ζεστά αφαιρούμε τα σπυράκια και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη του τσίλι και τον κόλιαντρο.
9.Τσεκάρετε το σκόρδο κι αν είναι έτοιμο πιέστε το ελαφρά και ξεφλουδίστε το.
10.Λιώστε το πάνω στις ζεστές τορτίγιας.
11.Γεμίστε τις τορτίγιες με το μείγμα του καλαμποκιού και προσθέστε τις φέτες του αβοκάντο.
12.Γαρνίρετε με τα ντοματίνια. Καλή σας όρεξη!
Πηγή : www.lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;