Tαϊλανδεζικα νουντλς (νηστίσιμα) Συνταγη για 6-8 ατομα
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
250γρ. τόφου (υποκατάστατο τυριού από σόγια)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200γρ. κινέζικα νούντλς
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1/4 κουταλάκι κὀκκινο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το φυστικοβούτυρο, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο. Χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Στραγγίζουμε το τόφου από τα υγρά του χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και το κόβουμε σε φέτες. Το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να ροδίσει. Κόβουμε τις φέτες του τυριού σε κύβους.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε και το μίγμα του φυστικοβούτυρου και το διατηρούμε ζεστό.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο τηγάνι.
Προσθέτουμε και το τόφου, το κόλιαντρο και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά κουνώντας ζωηρά το τηγάνι και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια.
Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως. Καλή Όρεξη!
Πηγή : xs-recipes.com
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;