Το παραδοσιακό εστιατόρια της Κομοτηνής ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ προτείνουν για τους αναγνώστες του KomotiniPress ένα από τα πλέον δημοφιλή Σαρακοστιανά πιάτα που δεν είναι άλλο από τα Καλαμάρια Γεμιστά.
Καλή Όρεξη!!
Καλαμάρια Γεμιστά
Υλικά
- 2 κιλά καλαμάρια τύπου 10/20
- 400 γραμμ ρύζι για πιλάφι
- 300 γραμμ ντομάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, παίρνουμε τα πλοκάμια χωριστά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σοτάρουμε( τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μαζί με τα πλοκάμια.
- Μόλις τσιγαριστούνε, ρίχνουμε την ντομάτα και το ρυζάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια μικρή βράση, ώστε να είναι έτοιμη η γέμισή μας.
- Κατόπιν παίρνουμε τα καλαμάρια μας, τα γεμίζουμε με το ρύζι και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με ότι περίσσεψε από την γέμιση.
- Ρίχνουμε το απαραίτητο νερό μας περίπου 300 ml πασπαλίζουμε όλα τα καλαμάρια με τριμμένη φρυγανιά και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να ροδίσουν.