Σερβική σούπα από φασόλια – Szerb Bableves
“250 γρ. άσπρα φασόλια, ξερά
500 γρ. κόκαλα βοδινού
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 ρέβα, ξεφλουδισμένη
1 κουτ. σούπας αλάτι
μικρές μπαλίτσες ζύμης
1 κουτ. σούπας λαρδί
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας σκελίδες σκόρδο, κομμένες και λιωμένες
1 κουτ. σούπας πάπρικα, καυτερή
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού άσπρο ξύδι”
οδηγίες
Μουσκέψτε τα φασόλια σε 1 λίτρο κρύο νερό από το βράδυ πριν φτιάξετε τη σούπα. Την επόμενη ημέρα, στραγγίξετε τα φασόλια και βάλτε τα στην άκρη. Βάλτε 2 λίτρα νερό σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κόκαλα και τα λαχανικά με αλάτι, σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Στραγγίξετε και κρατήστε το ζουμί.
Τοποθετήστε τα στραγγισμένα φασόλια στο ζουμί που έχετε κρατήσει. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να έχετε πάλι ποσότητα υγρού 2 λίτρων. Μαγειρέψτε τα σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα φασόλια. Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες ζύμης και βάλτε τις στην άκρη.
Λιώστε το λαρδί σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίστε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και προσθέστε ανακατεύοντας το αλεύρι και αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μίγμα.
Βγάλτε το από τη φωτιά και αναμείξτε με το λιωμένο σκόρδο και την πάπρικα. Προσθέστε χτυπώντας ½ φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέστε τα στην σχεδόν έτοιμη σούπα από φασόλια και αφήστε να ψηθεί η φωτιά σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά ακόμα.
Πηγή : www.gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;