Εκτέλεση
Βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη και τα αφήνουμε στην άκρη για να αποψυχθούν.
Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά ζουλιέν, εκτός απο το τζίντζερ που το ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουοκ όλα μας τα λαχανικά χωριστά, σε παρτίδες, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να μείνουν τραγανά.
Όταν τελειώσουμε, προσθέτουμε όλα μας τα υλικά ξανά στο τηγάνι και σβήνουμε με σόγια σος.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
Αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη να κρυώσουν.
Βράζουμε τα νούντλς, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά.
Απλώνουμε τα φύλλα μπροστά μας ένα-ένα, με τη μια γωνία να κοιτάζει προς εμάς.
Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στην κάτω γωνία, τραβάμε τη γωνία πάνω από τη γέμιση και τακτοποιούμε πιέζοντας ελαφρά το φύλλο, ώστε η γέμιση να πάρει ένα, όσο γίνεται, ομοιόρφο μακρόστενο σχήμα.
Ανασηκώνουμε την αριστερή και τη δεξιά γωνία και τις φέρνουμε μέχρι το κέντρο του ήδη διπλωμένου φύλλου, επιτυγχάνοντας το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου.
Ρολάρουμε προσεκτικά μέχρι την πάνω γωνία, τοποτεθούμε το spring roll πάνω σε λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο όλα τα rolls και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200 βαθμούς για 15′ λεπτά, ελέγχοντας τακτικά μετά τα 10′ για να μην μας “αρπάξουν”. Τα βγάζουμε όταν έχουν ροδοκοκκινήσει και το φύλλο είναι τραγανό.
Σερβίρουμε συνοδεία της αγαπημένης μας σος και απολαμβάνουμε με αγαπημένη παρέα!
ηλιέλαιο
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
300 γρ. λάχανο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
3 μανιτάρια shiitake ή φρέσκα μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
90 γρ. νούντλς
2 εκ. τζίντζερ
σουσάμι
πιπέρι τριμμένο
25 φύλλα για κινέζικα spring rolls
Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Μερίδες: 25 κομμάτια
Πηγή: lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;