Σπιτικές Ταλιατέλες με Ρεβύθια από την Ιταλία
Συστατικά
“1 φλιτζάνι ρεβύθια μουσκεμένα αποβραδίς
Για τα tria (τις ταλιατέλες)
1 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού νερό, περίπου
Μια πρέζα αλάτι
Για το τέλειωμα:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή φρέσκια καυτερή πιπεριά
2-3 κουταλιές σούπας φρεσκοστιμένο λεμόνι
1/2 – 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουερ
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό”
οδηγίες
Βάλτε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και σιγοβράστε τα, μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάστε τις σπιτικές ταλιατέλες, κάνοντας μια σφιχτή ζύμη με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το αλάτι και όσο νερό χρειαστεί. Ανοίξτε λεπτό φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή των ζυμαρικών, και κόψτε σε λουρίδες 1/2 εκατοστού. Αφήστε τα ζυμαρικά να στεγνώσουν.
Χωρίστε το ένα τέταρτο από τις ταλιατέλες και κόψτε τις σε κομματάκια. Σε βαρύ τηγάνι ζεστάνετε το λάδι, και τηγανίστε τα κομμένα ζυμαρικά. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο λάδι σωτάρετε το σκόρδο, το “μπούκοβο” ή την πιπεριά και προσθέστε τα σουρωμένα ρεβύθια και 2/3 φλιτζανιού από το ζουμί τους.
Σιγοβράστε, προσθέστε το λεμόνι, όπου θα έχετε διαλύσει το κορν φλάουερ, και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση.
Βράστε πολύ λίγο al dente τις υπόλοιπες ταλιατέλες, σουρώστε τις και ανακατώστε τις με τα ρεβύθια. Προσθέστε και τα τηγανητά κομμάτια, πασπαλίστε με μαϊντανό και μπόλικο φρεσκοτριμένο πιπέρι, και σερβίρετε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να κάνετε το φαγητό και με έτοιμες ταλιατέλες καλής ποιότητας. Ζεματίστε βιαστικά μια χούφτα, και τηγανίστε όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Διασκευή από συνταγή της Απουλίας το «τακούνι» της ιταλικής «μπότας».
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;