Το παραδοσιακό εστιατόριο της Κομοτηνής “ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ” προτείνει για το Σαρακοστιανό τραπέζι σουπιές γιαχνί και υπόσχεται ότι κάθε εβδομαδα της Σαρακοστής θα είναι μαζί σας με μία συνταγή.
Τα Υλικά:
- 1000-1200 γρ. φρέσκιες σουπιές
- 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 3/4 κούπας ελαιόλαδου
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί (κρασοπότηρο)
- 1 κούπα ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές.
- Αφαιρούμε το δόντι,τα μάτια και το κόκκαλο.
- Τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι ροδισουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές,το κρασί,το νερό,το αλάτι και το πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές μας, περίπου 1-1 30΄ώρα.
ΤΙΠ
- Αν θέλετε πριν πλύνετε τις σουπιές κρατήστε μελάνι και το προσθέτετε στο μαγείρεμα για πιο σκούρο χρώμα και μοναδική γεύση