Σούπα με κινέζικα αυγομακάρονα
Υλικά (4 μερίδες) :
250 γραμμ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή χοιρινό
4 κινεζικά ξερά μανιτάρια
120 γρ. ρίζες μπαμπού (από κονσέρβα)
120 γρ. σπανάκι πολύ τρυφερό
600 ml ζωμό πουλερικών
350 γρ. κινεζικά αβγομακάρονα (egg noodles)
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι. καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σόγια σος
10 ml ρυζοκρασο ή σέρι
μερικές επιπλέον σταγόνες σησαμέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζετε το κρέας για 30 λεπτά στην κατάψυξη, νια να μπορέσετε να το κόψετε στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες – χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Αφού μουσκέψετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό νια 30 λεπτά, τα στραγγίζετε καλά, αφαιρείτε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβετε σε ένα μπολ μαζί με τις ρίζες του μπαμπού και τα φύλλα από το σπανάκι. Βράζετε τον ζωμό στο γουόκ ή σε κατσαρόλα και τα αβγομακάρονα σε μια άλλη, σε νερό με ελάχιστο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε και τα σουρώνετε ξανά. Τα βάζετε σε μια σουπιέρα και τα περιχύνετε με τον ζεστό ζωμό. Τα διατηρείτε ζεστά. Ζεσταίνετε το λάδι στο γουόκ και τηγανίζετε το κρέας γρήγορα, ανακατεύοντάς το συνεχώς με μια σπάτουλα, σοτάρετε και τα μισά κρεμμυδάκια για ένα λεπτό. Προσθέτετε το μείγμα με τα μανιτάρια και συνεχίζετε για 1-2 λεπτά το σοτάρισμα ώσπου να ψηθεί το κρέας. Πασπαλίζετε με το αλάτι, τη ζάχαρη και ρίχνετε το κρασί και τη σόγια στο μείγμα. Ανακατεύετε και αφήνετε για μισό λεπτό…
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;