Sofrito-de-tomate

Sofrito de tomate (Τηγανιτή σάλτσα ντομάτας)

5 Φεβρουαρίου 201214:22

Sofrito-de-tomateSofrito de tomate (Τηγανιτή σάλτσα ντομάτας)


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Συστατικά

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2,5 κιλά ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 ντουζίνα φουντούκια, ξεφλουδισμένα

1 φύλλο δάφνης

1 κλαράκι μαϊντανού

½ φλιτζάνι κρασί ή ζωμός κότας

οδηγίες

Τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες και τηγανίστε τις σε υψηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέστε αλάτι, το φύλλο δάφνης, τον μαϊντανό και τα υγρά. Αφήστε να πάρει μια βράση, μετά σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το υγρό. Τοποθετήστε την σάλτσα σε μπλέντερ με τα φουντούκια μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Προσθέστε το σοφρίτο στο κρέας, το ψάρι ή το κοτόπουλο πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμο. Έτσι θα μεταδοθούν οι υπέροχες γεύσεις της σάλτσας στο κύριο πιάτο σας.

http://www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr