Μία κλασική σισιλιάνικη συνταγή που μπορείτε να την απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είτε σκέτη, συνοδεία καλής παρμεζάνας και κρασιού, είτε πάνω σε φρεσκοψημμένο ψωμί ως μρπουσκέτα ή και σαν σάλτσα πάνω στα μακαρόνια σας. Η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός της μελιτζάνας, της κάπαρης και του σέλερυ είναι μοναδικός ειδικά για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια!
Συστατικά:
3 μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κομμάτια σέλερυ κομμένα σε κυβάκια
150 ml χυμό ντομάτας
3 κ.σ. ξίδι
1 κίτρινη &1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
25 γρ. φιλέτα αντσούγιας, μουλιασμένα σε ζεστό νερό, στραγγισμένα και στεγνά
50 γρ. κάππαρη
25 γρ. μαύρες ελιές και 25 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φετούλες
25 γρ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
αλάτι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες, βάζοντάς τες σε σουρωτήρι με αλάτι για 15-30 λεπτά περίπου,Ξεπλένουμε με κρύο νερό, ώστε να φύγει το αλάτι, στύβουμε με τα χέρια μας και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το σέλερι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2 με 3 λεπτά.
Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και βράζουμε μέχρι να πιει όλο το ζωμό του.
Ρίχνουμε το ξίδι και ύστερα από 1 λεπτό προσθέτουμε τις πιπεριές, τις αντσούγιες, την κάπαρη, τις ελιές και το κουκουνάρι, και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 3 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα πυράντοχο σκεύος, το σκεπάζουμε και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο, γαρνιρισμένο με φυλλαράκια μαϊντανού.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;