Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά που φτιάχνουμε το Πάσχα είναι τα τσουρέκια. Επειδή όμως συνήθως φτιάχνουμε ποσότητα και μετά από μια εβδομάδα μπαγιατεύουν μια νόστιμη κι εύκολη συνταγή προκειμένου να μην πάνε χαμένα και να τα φάνε τα παιδιά είναι να τα γεμίζετε με σοκολάτα και να τα σιροπιάσετε! Δοκιμάστε τα!
ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι
2 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λιωμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τσουρέκι μας στη μέση οριζόντια και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60-70 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βγάζοντας τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 8-10 λεπτά.
Μόλις το τσουρέκι μας είναι έτοιμο , σιροπιάζουμε , με ένα κουτάλι αργά , ώστε να σιροπιαστεί , παντού και καλά το τσουρέκι μας. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και γεμίζουμε το ένα μέρος την βάση μας με σοκολάτα , κλείνουμε το τσουρέκι μας και καλύπτουμε με επιπλέον λιωμένη σοκολάτα ένα επιθυμούμε.
Πηγή: mothersblog.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;