Μια σαλάτα αποκάλυψη!!! Πολύ- πολύ διαφορετική με ό, τι έχει δοκιμάσει ως τώρα, ενώ μπορεί να αποτελέσει και μόνη της ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φτιάξτε την, θα εντυπωσιάσετε.
Η πιπεράτη γεύση της ρόκας ισορροπεί τη γλυκιά γεύση του χταποδιού, της πατάτας και την όξινη γεύση του λεμονιού.
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
1 φρέσκο χταπόδι 1-1,5 κιλό
6-8 μικρές πατατούλες
το χυμό από 2 λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο
10-12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο χταπόδι 1- 1 ½ κιλό
2 χούφτες ρόκα
2 χούφτες μαϊντανό
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο στα 8
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τις πατατούλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, κατά προτίμηση θαλασσινό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι και το χταπόδι. Βράστε τα για 20 λεπτά.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τις πατάτες και το χταπόδι να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν βγάλτε τα και κόψτε τις πατατούλες στα δύο και το χταπόδι σε μπουκιές.
Πλύνετε τη ρόκα και το μαϊντανό, στεγνώστε τα και τοποθετήστε τη ρόκα και τον περισσότερο μαϊντανό σε μια πιατέλα.
Πάνω από τη σαλάτα απλώστε τις πατάτες και το χταπόδι. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τη σαλάτα γενναία με ελαιόλαδο.
Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.
Tips:- Οι πατάτες εξαιτίας του χταποδιού αποκτούν εξωτερικά ένα πολύ ωραίο ροζ χρώμα.
-Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη σας να σας δώσει ένα φρέσκο χταπόδι. Η γεύση του δε συγκρίνεται με το κατεψυγμένο.
-Για να απογειώσετε τη σαλάτα προσθέστε και ελιές Καλαμών. Όλη η Ελλάδα απλωμένη σ’ ένα πιάτο!
-Θα το συνόδευα με ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη περασμένο από βαρέλι, όπως είναι το Σαντορίνη βαρέλι, από την Οινοποιεία Χατζηδάκη.
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
Φωτογραφίες: Μαρία Κουτρουμπή
Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Real Taste στις 6-03-2011
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;