Μια πεντανόστιμη και άκρως Χριστουγεννιάτικη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Συστατικά
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
8 κάστανα ψητά ή βρασμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
7-8 φυλλαράκια δυόσμου
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Σ’ένα τηγάνι ζεσταίνετε το μισό βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε λίγο νερό και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-35’.
Έπειτα προσθέτετε τα κάστανα σε κομματάκια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Πάνω σ΄ένα ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα.
Κάνετε μιά σχισμή κατά μήκος της γαλοπούλας με το μαχαίρι και τη γεμίζετε με το μείγμα μας.
Πασπαλίζετε με πάπρικα και δυόσμο.
Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σχοινί ή το βάζετε σε διχτάκι.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ροδίζετε το ρολό απ’ όλες τις μεριές. Το βάζετε στο ταψί. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 – 6’.
Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 – 55’ μέχρι να ροδίσει καλά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο και περιχύνετε το ρολό με το ζωμό του ταψιού.
Τέλος βγάζετε το ρολό απο το φούρνο, το τοποθετείτε σε πιατέλα, και το διατηρείτε ζεστό.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο ταψί τα μανιτάρια και το γιαούρτι και ανακατεύετε με το ζουμί που έχει μείνει απ’ το ψήσιμο.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και τα ζεσταίνετε για λίγο χωρίς να τ’ αφήσετε να πάρουν βράση.
Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα του γιαουρτιού και σερβίρετε.
1 κ. στήθος γαλοπούλας για ρολό με την πέτσα χωρίς κόκαλο
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;