Στην ρύθμιση του βάρους βοηθούν τα αντιξειδωτικά που βρίσκονται σε κάποια τρόφιμα, μέσω μηχανισμών που περιλαμβάνουν κατά πρώτο λόγο τη βελτίωση της ινσουλινοευαισθησίας, της ικανότητας δηλαδή της ινσουλίνης να διενεργεί αποτελεσματικά το μεταβολισμό των υδατανθράκων και ιδιαίτερα της γλυκόζης.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr ο Δημήτρης Γρηγοράκης,Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc-Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
Επιπρόσθετοι μηχανισμοί αφορούν στην παρεμπόδιση της λιπογένεσης και στη ρύθμιση των ένζυμων και των ορμονών που εμπλέκονται στη σύνθεση και το μεταβολισμό των λιπιδίων, στη μείωση του οξειδωτικού στρες, αλλά και στον περιορισμό της φλεγμονής, που εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα στους παχύσαρκους, με δεδομένη την αντιφλεγμονώδη δράση που παρουσιάζουν ορισμένες αντιοξειδωτικές ενώσεις (π.χ. ρεσβερατρόλη, ολευροπαΐνη κ.λπ.).
Βέβαια, για την αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους η διαιτολογική φροντίδα δε μπορεί παρά να βασίζεται σε δύο τουλάχιστον βασικούς άξονες…
Ο πρώτος άξονας είναι η σχετικά περιορισμένη πρόσληψη ενέργειας σε συνδυασμό με τις επιλογές τροφίμων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Ο δεύτερος άξονας είναι η σημαντική αντιοξειδωτική περιεκτικότητα της διατροφής σε μονάδες ORAC, βάσει των προσωπικών αναγκών του κάθε ατόμου.
www.life2day.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;