Μια συνταγή που μας έρχεται από το Καρπενήσι. Το πράσο δίνει στο φαγητό μια φίνα γλυκιά γεύση.
Από τη Γεωργία Κοφινά
Υλικά για 5-6 άτομα:
350γρ. ρεβίθια
1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε. Τα ξαναβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάτε το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί.
Παραλλαγή: Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ξερά κρεμμύδια αντί για πράσο και χωρίς ντομάτα. Σερβίρετε με λεμόνι.
protothema.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;