Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 11 ώρες, Ψήσιμο: 1 ώρα
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το μέλι, το γιαούρτι και το λάδι, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τα άλευρα και το αλάτι και ζυμώνουμε (με τα χέρια ή στο μίξερ) για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Μετά, τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 8 ώρες (ή όλο το βράδυ) – έτσι θα γίνουν ζυμώσεις που θα δώσουν υπόξινη γεύση στο ψωμί.
Βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να αναμειχθούν. Ξανακαλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλη 1/2 ώρα στην άκρη, να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 55 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;