Αλεσμένη γλυκοπατάτα με λίγη κανέλιτσα και έχουμε το ιδανικό συνοδευτικό για τα ψητά : Πουρέ γλυκοπατάτας!
Υλικά (Σερβίρει 4)
250 γραμμ. γλυκοπατάτες
150 ml κρέμα γάλακτος
2 ξυλάκια κανέλας
2 γλυκάνισους
1 κομμάτι τζίντζερ (καθαρισμένο)
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε ένα μικρό κασαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με τα μυρωδικά, γλυκάνισο και κανέλλα να πάρουν μια βράση και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ώστε να πάρει τα αρώματα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με το φύλλο δάφνης, το μισό τζίντζερ και λίγο αλάτι, μέχρι να τρυπιούνται πολύ εύκολα με ένα πηρούνι.
Αφαιρούμε το τζζίντζερ και βάζουμε τις βραστές ξεφλουδισμένες γλυκοπατάτες στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν ή στο χειροκίνητο εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε έχοντας αφαιρέσει το γλυκάνισο και το ξυλάκι κανέλλας), ανακατεύουμε και τρίβουμε από πάνω όσο τζίντζερ επιθυμούμε.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: www.sidages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;