Η παραδοσιακή εκδοχή της Ναπολιτάνικης Πίτσας. Ντομάτα, μοτσαρέλα και ξεροψημένη ζύμη μας υπενθυμίζουν ότι τα απλά είναι και τα πιο νόστιμα!
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
Περιγραφή Συνταγής
Για την ζύμη
1.Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι και τα μυρωδικά.
2.Ρίχνουμε την μαργαρίνη.
3.Προσθέτουμε 1 κ.τ.σ. χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
4.Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε σ’ ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
5.Στρώνουμε την ζύμη σε ένα ταψάκι.
6.Μπορούμε να την τοποθετήσουμε στην κατάψυξη, καλυμμένη με διαφάνεια, ώστε να έχουμε έτοιμη ζύμη όποτε θέλουμε.
Για την σάλτσα
1.Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και λυστερα προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.
2.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5′.
Σύνθεση
1.Αλείφουμε την ζύμη με την σάλτσα ντομάτας.
2.Τοποθετούμε την μοτσαρέλα και ύστερα τις ροδέλες της φρέσκιας ντομάτας.
3.Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
4.Ψήνουμε για 10-15′ σε δυνατή θερμοκρασία περίπου 250 βαθμούς ξεροψηθεί το ζυμάρι.
5.Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: 1 ώρα αναμονή & 30′ προετοιμασία & 15′ ψήσιμο
Συστατικά Για την ζύμη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.τ.σ. μαγιά ξερή
½ κ.τ.γ. αλάτι
λίγη ρίγανη
λίγο ξερό βασιλικό
1 κ.τ.σ. μαργαρίνη
Για την γέμιση
200 γρ. μοτσαρέλα
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
Για την σάλτσα ντομάτας
300γρ. φρέσκιες ντομάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
Διάρκεια 1Ω & 45
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;