Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, ξινομυζήθρα, ελιές και βασιλικό

3 Ιουνίου 201420:07

Η δική μας “ελληνοποιημένη” πίτσα. Με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, ελιές Καλαμών και ξινομυζήθρα, θα φτιάξετε μια πίτσα με άρωμα ελληνικό!

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλά υγρά
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
250γρ. ξινομυζήθρα Χανιών
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
ρίγανη, ελαιόλαδο
για τη ζύμη
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60ml γάλα
50ml. ελαιόλαδο
αλάτι, ρίγανη ξερή
Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ αναμιγνύετε αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε καλά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 3

Σε επιφάνεια που πρώτα έχετε αλευρώσει, απλώνετε τη ζύμη σας και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Βήμα 4

Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τα φρέσκα ντοματίνια, ρίχνετε τα φύλλα βασιλικού και τέλος τις ελιές και την ξινομυζήθρα. Πασπαλίζετε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr