Πατάτες γιαχνί με σουπιές, ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή για μεζέ ή και νηστεία.Υλικά (Σερβίρει 4)
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
6 μεγάλες πατάτες
1.200 γραμμ. σουπιές
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις σουπιές (αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε το σακουλάκι με τη μελάνη και να το προσθέσουμε προς το τέλος του βρασμού).
Στη συνέχεια κόβουμε σε μπουκιές της αρεσκείας μας και παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (ή κυβάκια).
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση πατάτες, μία στρώση κρεμμύδια και από πάνω μία στρώση σουπιές και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία των στρώσεων ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και περιχύνουμε με τις ντομάτεςΡίχνουμε ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ενώ συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάζει όλα τα υλικά μας.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να έχουν μαλακώσει τόσο οι σουπιές όσο και οι πατάτες.
Το φαγητό μας σερβίρεται ζεστό!
Πηγή: sidages.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;