Τερίν Πάπιας με Μύρτιλα από τη Γαλλία
συστατικά
“Υλικά για 6 άτομα
1κ. στήθη από πάπια
300γρ. κουμ κουάτ
100ml ντράι τσέρι
20γρ. ξηρά φρούτα
100γρ. κρέμα γάλακτος
8γρ. φύλλα ζελατίνας
200ml κρασί κόκκινο Merlot
100γρ. βούτυρο
200γρ. λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι, σκόρδο)
Αλάτι, πιπέρι
Αρωματικά (θυμάρι)
οδηγίες
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και θωρακίζετε τα αλατοπιπερωμένα φιλέτα πάπιας. Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθούν και κατόπιν σβήνετε με κρασί. Προσθέστε τα χορταρικά και το ζωμό κότας, (1lt), και αφήστε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά.
Βάζετε τη ζαλατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τη λιώνετε στο κατσαρολάκι για 3 λεπτά και την αρωματίζετε με το τσέρι και το κρασί.
Ρίχνετε το ½ ζελέ σε φόρμα στρογγυλή, (διαμέτρου 36cm).κόβετε τη μαγειρεμένη πάπια σε μεγάλα κομμάτια και προθέτετε τα ξηρά φρούτα, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο ζελέ.
Αλατοπιπερώνετε και βάζατε το μίγμα στη φόρμα με το ζελέ.
Αφήνετε για 6 ώρες στο ψηγείο να «δέσουν» τα υλικά και κατόπιν, ξεφορμάρετε και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.
Συνοδέψτε το φαγητό με ξηρά και φρέσκα φρούτα και (προαιρετικά) με μαρμελάδα μούρο.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;