Πολλές φορές έχετε βρεθεί στο δίλημμα τι να επιλέξετε, τόνο σε νερό ή λάδι; Το τι είναι πιο υγιεινό εξαρτάται από το τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας. Εάν ο γιατρός σας, για παράδειγμα, σας έχει συστήσει να περιορίσετε το αλάτι, προκειμένου να ελέγξετε την υψηλή πίεση σας, τότε ο τόνος σε λάδι είναι προτιμότερος.
Και αυτό επειδή ο τόνος σε νερό ουσιαστικά συντηρείται σε αλατόνερο (άλμη) και όχι σε καθαρό νερό. Εάν πάλι θέλετε να κάνετε μια πιο διαιτητική επιλογή, τότε ο τόνος σε νερό είναι προτιμότερος, επειδή παρέχει λιγότερες θερμίδες περίπου 144 ανά 100 γραμμάρια σε σύγκριση με τον τόνο σε λάδι που παρέχει 198 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Ο τόνος σε νερό παρέχει 2,5 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, ενώ ο τόνος σε λάδι παρέχει 6,8 γραμμάρια λίπους. Από την άλλη μεριά, όμως, επιλέγοντας τόνο σε λάδι, μπορείτε να αξιοποιήσετε το λάδι στη σαλάτα. Μια μερίδα 90 γραμμαρίων τόνου σε λάδι ή νερό παρέχει περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης.
Οι πρωτεΐνες του τόνου θεωρούνται πλήρεις σε πρωτεΐνες διότι παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στον οργανισμό. Ο τόνος σε κονσέρβα έχει αναμφισβήτητες διατροφική αξία και θρεπτικές ιδιότητες, όπως ω3 λιπαρά οξέα, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η επιλογή είναι δική σας!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;