Ο Δήμαρχος Μύκης απειλεί κρατικούς λειτουργούς με την ανοχή δύο βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου

21 Ιουνίου 202210:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Για τον Δήμαρχο Μύκης έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τον ρόλο που του έχουν αναθέσει το μειονοτικό παραΐερατείο και ο διπλωματικά και πολιτικά απόβλητος κ. Μουράτ Ομέρογλου. Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε επισημάνει ότι ο Δήμαρχος Μύκης φαίνεται πως έχει λάβει εντολή για την ενεργοποίηση της τρίτης φάσης του σχεδίου για την δημιουργία γκρίζων ζωνών στην Θράκη κι αυτή η εντολή ανανεώθηκε και στην γνωστή συνάντηση της Κωνσταντινούπολης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Στην πλέον πρόσφατη δραστηριότητά του εντάσσονται οι απειλές που εκτόξευσε κατά της Ελληνικής Πολιτείας και συγκεκριμένα κατά της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης που ήταν αρνητική στο αίτημα που υπέβαλλε η Σχολική Εφορεία για παραχώρηση του αύλειου χώρου σε δημοτικό σχολείο του Εχίνου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εκδήλωσης ορθής ανάγνωσης Κορανίου (Χατίμ).

Ο Δήμαρχος Μύκης από “άμβωνος” στις 19/6/2022 απείλησε με απόλυση την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κάλεσε τους κκ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν ν’αναλάβουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ρητορική του κ Ριντβάν Ντελή Χουσεΐν εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τεχνητής όξυνσης που καλλιεργεί ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, αποσιωπώντας το νομικό πλαίσιο που διέπει ανάλογες περίπτωσης.

Ενημερωτικά τονίζουμε πως σε ό,τι αφορά την παραχώρηση σχολικών χώρων, σε χρόνο μη λειτουργίας, τα αιτήματα φορέων υποβάλλονται μέσω της Διεύθυνσης των σχολείων (τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την εκδήλωση) στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας ανάλογα με την περίπτωση). Η Διεύθυνση των σχολείων μαζί με την αίτηση συνυποβάλει και δική της εισήγηση. Η παραχώρηση πραγματοποιείται εφόσον ο λόγος παραχώρησης συνάδει και εξυπηρετεί τους σκοπούς του σχολείου και με την προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι πρόσθετες λειτουργικές δαπάνες (θέρμανση, φωτισμός, καθαριότητα κλπ.) και το σχολείο παραδίδεται έτοιμο για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θρησκευτικές εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται στον φυσικό τους χώρο, στα τεμένη για τους μουσουλμάνους και στις εκκλησίες ή στους ευκτήριους οίκους για τους χριστιανούς.

Όταν ο Δήμαρχος Μύκης κατασυκοφάντησε το Δ’ΣΣ προετοιμάζοντας έναν “ΑΤΤΙΛΑ” στην Θράκη

Αρθρογράφος