Πολύ νόστιμη συνταγή από την Ουγγαρική κουζίνα. H πάπρικα εθνικό προϊόν της Ουγγαρίας, χρωματίζει και νοστιμεύει ιδιαίτερα ένα κατά τα άλλα απλό και εύκολο πιάτο.
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε την πάπρικα με το αλεύρι και το αλάτι.
Αλατίζουμε πρώτα τα μπούτια και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με την πάπρικα για να αλευρωθούν καλά και τα κουνάμε δυνατά.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τα μπούτια και από τις δύο πλευρές.
Τα μεταφέρουμε σ’ ένα ταψάκι και βάζουμε πάνω τους τα κρεμμύδια.
Τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι, και λίγο αλεύρι από το μείγμα που μας έχει περισσέψει.
Ραντίζουμε με το ξίδι, προσθέτουμε το ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά.
Τα ανακατεύουμε και γυρνάμε τα μπουτάκια και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια.
Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια
1ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια πάπρικα
Αλάτι
4 μπούτια κοτόπουλο χωρισμένα στα 2 το καθένα
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά μηλόξυδο
Πηγή: lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;